Woodshock

Regie: 
Kate en Laura Mulleavy
Cast: 
Kirsten Dunst, Joe Cole & Pilou Asbæk
Jaar: 
2017
Duur: 
100 minuten
Genre: 
Drama
Waardering: 
2,5 ster

WOODSHOCK volgt Theresa (Kirsten Dunst), een mid-dertiger die grote moeite heeft om haar moeders overlijden te accepteren. Haar relatie met Nick (Joe Cole) lijdt onder haar grote verdriet en komt steeds verder onder spanning te staan als Theresa sterk hallucinerende cannabis gaat gebruiken. Al snel kan ze niet meer zonder en haar leven begint zich af te spelen in een waas van herinneringen, fantasieën, angsten en waanideeën. Haar verlies van controle heeft uiteindelijk zelfs fatale gevolgen.

WOODSHOCK is geregisseerd door de Amerikaanse zussen Kate en Laura Mulleavy, bekend van hun modehuis Rodarte. Eerder speelden zij al met het horrorgenre in hun modecollecties en in de ontwerpen van de balletkostuums voor Darren Aronofsky’s BLACK SWAN. Naar eigen zeggen geïnspireerd door “de hedendaagse mens die het contact met hun innerlijk verliest” schreven en regisseerden zij met WOODSHOCK hun speelfilmdebuut.

Met twee modeontwerpers achter het stuur is het geen grote verrassing dat het een visueel prikkelende film is geworden. Maar dit is tevens het grootste probleem: de beelden zijn sfeervol en vol symboliek –denk aan close-ups van handen langs bomen, Theresa in de weidsheid van een bos- maar worden gecombineerd met krampachtige dialogen en een dun verhaal. Dus ben je in de stemming is voor een melancholisch-dromerige film met een depressieve Kirsten Dunst in de hoofdrol: (her)kijk MELANCHOLIA of THE VIRGIN SUICIDES en laat WOODSHOCK liggen. 

 

 

Woodshock