Mon Roi

Regie: 
Maïwenn
Cast: 
Vincent Cassel, Emmanuelle Bercot & Louis Garrel
Jaar: 
2015
Duur: 
124 minuten
Genre: 
Drama
Waardering: 
3,5 ster

MON ROI is op het filmfestival van Cannes in mei 2015 de zóveelste Franse competitiefilm die -met name door de Franse pers- op boegeroep wordt getrakteerd na afloop van de persscreening. Het is voor de Franse film een matig jaar, al is MON ROI van Maïwenn nog een vrij redelijke ten opzichte van bijvoorbeeld het vervelende MARGUERITE & JULIEN van Valérie Donzelli.

Vincent Cassel en Emmanuelle Bercot spelen in MON ROI een stel dat we vaker in de Franse cinema zien: zo eentje dat niet met en niet zonder elkaar kan. Van wilde seks naar hoogoplopende ruzie en weer terug. Hij is een gesjeesde entrepreneur, zij een gewezen wild meisje dat wil settelen. Hoe charmant Cassels personage ook kan zijn: dit wordt nooit een evenwichtige relatie. Dus je wilt haar door elkaar schudden en smeken bij hem weg te gaan, but then again: misschien is een dergelijke relatie juist wat ze nodig heeft.

De flashbacks naar hun relatie worden doorsneden met scènes vanuit de revalidatiekliniek waar Emmanuelle's personage ligt vanwege een ski-ongeluk. Dat was op papier misschien een prima raamwerk, maar die scènes leiden vooral af en halen de vaart uit de film. Wat rest is genoeg acteervuurwerk van Cassel en Bercot om bij wakker te blijven.

Mon Roi