Submarino beste boekverfilming


SUBMARINO van de Deense regisseur Thomas Vinterberg is vrijdagavond uitgeroepen tot de beste boekverfilming van het Film by The Sea festival in Vlissingen. De film van Vinterberg (FESTEN, DEAR WENDY) wint daarmee de Dioraphte Film- en Literatuur Award, de belangrijkste prijs van het festival.

The Cult Corner sprak Thomas Vinterberg over SUBMARINO en het succes van FESTEN. Lees hier het interview.

SUBMARINO is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jonas T. Bengtsson. De jury noemde de film in haar rapport ''een actuele film over verslaving waaraan de jury ook bijna verslaafd raakte''. Hoofdrolspeler Jakob Cedergren nam vrijdagavond in Vlissingen de prijs in ontvangst. Aan de award zijn een bedrag van 5000 euro en een beeldje van de hand van kunstenaar Aat Velthoen verbonden.

In de competitie zaten elf films, waaronder THE AMERICAN van Anton Corbijn, THE KILLER INSIDE ME van Michael Winterbottom en TAMARA DREWE van Stephen Frears. De jury bestond onder anderen uit schrijfsters Rosita Steenbeek en Marjan Berk, actrice Johanna ter Steege, regisseur Mark de Cloe en televisiemaker en schrijver Kees van Kooten.

Film by The Sea duurt nog tot en met zondag 19 september.

thomas vinterberg