Cinema Curioso in Utrecht


De derde editie van Cinema Curioso ging op 2 september 2011 van start in een uitverkocht EYE Film Instituut Nederland, tourde langs het Louis Hartlooper Complex in Utrecht, de Beursschouwburg van Brussel, het Leids Film Festival, Filmhuis Den Haag, Vera Zienema (Groningen) en is nu nog eenmaal te zien in een reprise in het Louis Hartlooper Complex (Utrecht).

Cinema Curioso is een excursie door de krochten van de cinema langs hilarische miskleunen uit de filmgeschiedenis. Dus dat wordt genieten van vuige blaxploitation, schuimbekkende monsters, sukkelige kungfuzombies, Belgische cultpulp met Herman van Veen en een televisiefilm met Mr. T als jongerenwerker!

Cinema Curioso

Donderdag 15 maart in Louis Hartlooper Complex (Utrecht)

21.00 uur | € 8,50

Reserveren: 030 232 0450
Meer info: http://bit.ly/zxh9Ef

Hilarische pulpmeuk

Voor Cinema Curioso selecteerde The Cult Corner tientallen verbazingwekkende fragmenten waarin de goede bedoelingen van de makers onbedoeld resulteren in bizarre, tenenkrommende, lachspierkietelende en oogbalteisterende ‘pulpmeuk'.

Ruim twee uur materiaal bracht The Cult Corner bijeen -een ware ontdekkingsreis langs de meest erbarmelijke misstappen uit de afgelopen dertig jaar, voorzien van live commentaar. Een ruime selectie hilarische filmfragmenten, die met liefde zijn gemaakt, maar waarbij zo'n beetje alles fout ging wat er fout kon gaan.

Reuzenkrokodillen

Op de Cinema Curioso-avond krijgt de kijker een sappige Smörgåsbord voorgeschoteld van vuige blaxploitation, reuzenkrokodillen, Belgische cult met Herman van Veen, en Mr T. in een (te?) strakke trainingsbroek. Deze bizarre excursie door de krochten van de onbedoelde pulp leidt ons onder meer langs films als BRUCE LEE IN NIEUW GUINEA, KUNG-FU ZOMBIE, SCREAM BLACULA SCREAM, THE TERROR OF MECHAGODZILLA, I DRINK YOUR BLOOD, de Turkse E.T en kostelijke opnamen uit het B-oeuvre van David Hasselhoff.

Als uitsmijter staan er ook nog twee prijsvragen op het programma, met dvd's en filmaffiches van slechte films als beloning.