Koolhovens BRIMSTONE in competitie van Venetië

Met trots maakt Paradiso Filmed Entertainment bekend dat Martin Koolhovens thriller BRIMSTONE zijn wereldpremière zal beleven tijdens het filmfestival van Venetië, waar de film geselecteerd is voor de hoofdcompetitie.

BRIMSTONE maakt hiermee kans op de prestigieuze Gouden Leeuw. Na ZWARTBOEK in 2006 is dit de eerste keer in tien jaar tijd dat er een film van een Nederlandse regisseur in de hoofdcompetitie van het filmfestival van Venetië te zien zal zijn. Na eerder Orlow Seunke, Jos Stelling en Paul Verhoeven is Martin Koolhoven de eer om geselecteerd te worden voor het hoofdprogramma van het festival.

Martin Koolhoven over de selectie van BRIMSTONE: “Ik voel me echt enorm vereerd dat BRIMSTONE in première gaat op hetzelfde festival waar eerder films van mijn helden als regisseurs Akira Kurosawa en Orson Welles te zien waren. Het is geweldig dat een film waar je ruim zes jaar aan gewerkt hebt zo gewaardeerd wordt."

Het Filmfestival van Venetië, het oudste filmfestival ter wereld dat dit jaar zijn 73e editie beleeft, zal plaatsvinden van 31 augustus tot en met 10 september. Eerder deze week werd al bekend dat BRIMSTONE tevens geselecteerd is voor een Special Screening tijdens het Toronto International Film Festival dat plaatsvindt van 8 t/m 18 september 2016.

 

BRIMSTONE