Cinema Curioso: De Extreme Editie

Cinema Curioso: De Extreme Editie

De vijfde editie van Cinema Curioso, de jaarlijkse excursie langs hilarische miskleunen uit de filmgeschiedenis, staat in het teken van extremiteiten. Want je hebt belachelijk, belachelijkerder en belachelijkerdest. Een ode aan extreem hilarische filmmonsters, extreem besnorde kungfu en extreem bizarre rip-offs!

Cinema Curioso-programmeur Ronald Simons heeft weer een jaar lang de grootst mogelijk filmmeuk doorgeploeterd op zoek naar de meest extreme scènes uit de krochten van de filmgeschiedenis. En extreem is in dit geval zo ongeveer het maximale aan extreem in alle categorieën!

Zo maakt u kennis met Kwallenman, het extreemst belachelijke filmmonster ooit opgevoerd. Maar ook is er de beangstigende Russian Terminator en zijn er extreem geestverruimende voorbeelden van onvervalste Turkse psychedelica (!) En voor wie dacht achterover te kunnen leunen in de ‘comfy chair’ van Cinema Curioso: extreme rip-offs van Alien, Chuck Norris als onverschrokken beschermheer van het bos en extreem hilarische scènes met zwaar besnorde een dikbuikige kungfuhelden zullen u hevig wakker schudden!

 

Het speelschema van de vijfde editie van Cinema Curioso:

29 augustus in EYE (Amsterdam).
 
6 september in denieuwebibliotheek (Almere).
 
16 oktober in Louis Hartlooper Complex (Utrecht).
 
25 oktober om 21:00 in Filmtheater de Fabriek (Zaandam).
 
3 november om 21:30 in Vera (Groningen). 
 
7 november op het Razor Reel Festival (Brugge). 
 
17 december in WORM (Rotterdam)
 
29 december om 20:30 in Filmhuis De Keizer (Deventer)
 
26 februari 2015 om 19:30 in LUX (Nijmegen)

 

 

Sting of Death